Slaapbank kopen

De slaapbank is weer helemaal terug van weggeweest. Het is behalve een slimme woonoplossing een volwaardig meubelstuk geworden. Slaapbanken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen, stoffen en prints.

Wil je graag een slaapbank kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? In dit artikel worden de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf uiteengezet.

Wat is een slaapbank?

slaapbank kopenEen slaapbank ziet eruit als een gewone bank, maar is eenvoudig uit te klappen zodat hij als bed gebruikt kan worden.

Er is online een grote verscheidenheid aan modellen te vinden, maar over het algemeen zijn er twee verschillende soorten. Bij de dwarsslaper slaap je na het uitklappen in de lengte van de bank.

Een dwarsslaper is al snel 200 cm breed, vergelijkbaar met de lengte van een normaal bed. Er zijn ook bedden die je naar voren uitklapt. Dergelijke slaapbanken zijn 140 tot 170 cm breed. Het mechaniek van de slaapbedden verschilt per model.

Voor wie is de slaapbank bedoeld?

Een slaapbank is een ideale oplossing voor wie krap behuisd is en geen aparte logeerkamer heeft, maar wel af en toe logées wil kunnen ontvangen. Slaapbanken zijn ook erg populair onder studenten. Studenten die op kamers wonen hebben vaak onvoldoende ruimte om een bed én een bank te plaatsen.

Een slaapbank kan dan een ideale oplossing zijn. Overdag heb je een bank om op te loungen en ’s avonds klap je hem uit tot een bed: ideaal! Allerlei mensen kunnen dus behoefte hebben aan een slaapbank: van de student op kamers tot de opa en oma die af en toe hun kleinkind te logeren krijgen.

Waar moet je op letten?

Je moet je eerst afvragen waarvoor en hoe vaak je de bank gaat gebruiken. Wil je er af en toe een kind op laten slapen en staat de bank voor de rest van de tijd alleen mooi te zijn? Of ga je er dagelijks gebruik van maken, zowel om op te zitten als op te slapen? Wanneer je  deze dagelijks wilt gebruiken, kun je het best kiezen voor kwaliteit.

En kwaliteit kost geld. Het is echter wel aan te raden om een duurdere bank te kiezen wanneer je verzekerd wilt zijn van optimaal langdurig zit- en slaapcomfort. Wanneer je incidenteel van de bank gebruik zult maken, kan je kiezen voor een goedkopere bank. Jij en je gasten zullen dan wel in moeten leveren op comfort.

Wat kost een slaapbank?

kopen slaapbankSlaapbanken zijn er in allerlei prijsklassen. De prijs is meestal afhankelijk van kwaliteit. Hoe hoger de prijs, des te beter de kwaliteit. En hoe hoger de kwaliteit, des te beter is het zit- en slaapcomfort.

Je kunt je bij de aanschaf van een slaapbank beter niet laten leiden door de prijs, maar door jouw eisen aan de bank. Pas als je weet wat je zoekt kun je gericht prijzen vergelijken.

Want te veel betalen, dat wil natuurlijk niemand. Op deze manier wordt goedkoop geen duurkoop.

Wat zijn de voordelen van een slaapbank?

Het grootste voordeel van een slaapbank is dat ook mensen met een klein huis logées kunnen ontvangen. Een bank neemt minder ruimte in beslag dan een bed. Bovendien zijn de banken van nu een stuk moderner dan een aantal jaar geleden.

Op het eerste oog is een slaapbank niet van een gewone bank te onderscheiden. De slaapbank is een volwaardig meubelstuk. De banken van nu zijn ook kwalitatief een stuk beter geworden in vergelijking met de banken van vroeger.

Wat zijn de nadelen?

bed kopenHet nadeel van dit meubelstuk is dat het soms een gedoe is om de bank uit te klappen. Wanneer iemand spontaan blijft slapen, moet altijd eerst het bed nog klaargemaakt worden.

Bovendien neemt met name een bank die naar voren uitklapt veel ruimte in beslag, ruimte die de doelgroep meestal juist niet heeft.

Ten slotte is een slaapbank meestal vrij prijzig, zeker wanneer je gaat voor een hoog zit- en slaapcomfort. Geld spenderen aan een kwalitatief goede bank is echter een goede investering.

De conclusie

Wie een slaapbank wil kopen doet er goed aan eerst in kaart te brengen hoe vaak de bank gaat worden, door wie en voor welke functie. Laat je bij de keuze voor de bank leiden door de wensen en eisen die je hebt en niet door je budget alleen.

Begin dus pas met het vergelijken van prijzen nadat je weet wat je wilt. Van een kwalitatief goede slaapbank kun je jaren plezier hebben. En jouw gasten ook!

Add Comment